
21/10/2022
Jak zrobić mąkę z roślin marihuany
W tym artykule dowiesz się jak przetworzyć liście i kwiaty marihuany na mąkę konopną.
Jeśli zdecydujesz się zrobić własną mąkę konopną, możesz spodziewać się, że zużyjesz prawie całą roślinę konopi. Nie używaj łodyg, tylko wszystkie liście i kwiaty rośliny konopi. Oczywiście nie musisz używać liści konopi, jeśli masz wystarczająco dużo kwiatów marihuany. Należy tylko pamiętać, że mąka z konopi z samych pąków jest mocniejsza.
Jeśli zastosujesz się do tego procesu tworzenia mąki konopnej, będzie ona trwała przez kilka miesięcy w dobrze zamkniętym słoiku, który utrzymujesz w chłodzie i z dala od światła słonecznego. Nie dość, że dostarcza błonnika i jest pełna składników odżywczych i witamin, to jeszcze jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Co niektórzy mogą uznać za wadę może być smak – więc jeśli masz awersję do smaku konopi, ta metoda może nie być dla Ciebie. Jednak przy odpowiedniej ilości cukru i przypraw można całkiem dobrze zamaskować ten smak.
Czas przygotowania: 10 min z wyłączeniem 45 min dekarboksylacji
Aby zrobić jedną filiżankę mąki konopnej będziesz potrzebował :
- 7 gramów marihuany
- Robot kuchenny lub młynek do kawy
- Sito do mąki
- 3/4 cup flour
Procedura przygotowania mąki z konopiami
- Umieść konopie na blasze z obręczą w piekarniku o temperaturze 115°C na 45 minut w celu dekarboksylacji, a następnie pozwól im ostygnąć. Możesz pominąć ten krok, jeśli ziele jest starsze niż 1 rok lub zostało już zdekarboksylowane.
- Schłodzone konopie przełożyć do robota kuchennego lub czystego młynka do kawy. Przetwarzaj konopie, aż staną się bardzo drobną mąką.
- Przesiej razem zwykłą mąkę i mąkę konopną za pomocą przesiewacza do mąki. Przesiewanie razem jest bardzo ważne dla jednolitego dozowania w całym wypieku.
- Przechowuj go w szczelnym pojemniku w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu, dopóki nie będzie potrzebny. Zużyj w ciągu 3 miesięcy, aby zachować optymalną świeżość.


Ważne uwagi dotyczące stosowania mąki konopnej w kuchni.
- Podczas pieczenia z mąką konopną nie należy przekraczać temperatury 170°C.
- Ponieważ mąka z marihuany ma mocny smak, być może trzeba będzie dodać więcej innych mocnych smaków do dania, aby zrównoważyć smaki.
- 7 gramów konopi o zawartości 15% THC daje około 100 porcji z 10 mg THC.
Jakiekolwiek smakołyki stworzysz z mąki konopnej, zawsze pamiętaj, że powinieneś poinformować swoich gości, że są one wykonane z marihuany.
Ten post jest również dostępny w:
English
Deutsch
Français
Polski
Español
Čeština
Opublikowany przez Peca Sarm
21/10/2022kup nasiona konopi z naszej oferty
nasza radość